transport ADR intern si international de marfuri periculoase

transport marfuri periculoase ADR

transport international si intern de produse periculoase

transport produse periculoase ADR

indicativ transport ADR

indicativ transport ADR

indicativ transport bunuri inflamabile ADR

indicativ transport bunuri inflamabile

indicativ transport ADR matarial radioactiv

indicativ transport ADR matarial radioactiv

Transport marfuri periculoase ADR

Atunci cand aveti de transportat bunuri clasificate de legi si reglementari in vigoare ca avand un anumit grad de periculozitate, Dacoma Car - Casa de Expeditii va pune la dispozitie serviciile de transport ADR, pe rute de transport interne si internationale.

Va oferim servicii de transport ADR atat in regim complet cat si la grupaj - impreuna cu alte marfuri, in conditii de siguranta si cu respectarea reglementarilor legale in domeniu.

CLASIFICAREA MARFURILOR ADR
Potrivit Acordului European A.D.R. au fost stabilite 9 clase de substante periculoase in transport.
Conform Acordului European A.D.R se intelege prin marfa periculoasa toate acele substante sau obiecte care prin natura lor fizico - chimica ar putea aduce daune personale, dar si mediului inconjurator, fiind stabilite astfel 9 clase de marfuri periculoase

Clasa 1: substante si obiecte explozive
Clasa 2 gaze
Clasa 3: lichide inflamabile
Clasa 4.1: substante solide inflamabile, substante autoreactive si substante explozive, desensibilizate solide
Clasa 4.2: substante care se aprind spontan
Clasa 4.3: substante care, la contactul cu apa degaja gaze inflamabile
Clasa 5.1: substante comburante
Clasa 5.2: peroxizi organici
Clasa 6.1: substante toxice
Clasa 6.2: substante infectioase
Clasa 7: substante radioactive
Clasa 8: substante corosive
Clasa 9: substante si obiecte periculoase diverse

Clasificarea trebuie facuta de catre expeditorul (detinatorul) marfii, eventual cu ajutorul producatorului.

DOTAREA TEHNICA AUTO PENTRU TRANSPORT ADR
Conform normelor Acordului european privind transportul de marfuri periculoase ( A.D.R ) pe care Romania l-a ratificat, un autovehicul care realizeaza transport de marfa periculoasa trebuie sa fie dotat obligatoriu cu echipament de protectie.

Astfel, DACOMA CAR va pune la dispozitie autovehicule - camioane de transport care indeplinesc toate conditiile necesare pentru a efectua transporturile de marfa ADR, dotate in conformitate cu standardele ADR. Autovehiculele puse la dispozitie de DACOMA CAR sunt special amenajate, purtand semne distincte de identificare, respectiv placile reflectorizante de culoare portocalie care semnaleaza ca se transporta marfuri periculoase.

Conducatorul auto are, conform legii, in mod obligatoriu asupra lui, trusa ADR, care contine: vesta reflectorizant - fluorescenta, ochelari, manusi, sort, cizme de protectie, masca de gaze, filtru de protectie, casca de protectie, lanterna portabila.
De asemenea, pentru protectie, autovehiculele sunt dotate cu stingatoare de incendiu, doua la numar, unul in cabina soferului si un altul in remorca camionului. Nu trebuie sa lipseasca tringhiurile de avarie, montate in fata si spatele camionului pentru a delimita zona de avarie.

Putem oferi ( in limita posibilitatilor si existentei mijloacelor de transport ADR pe rutele solicitate)  tarife competitive de transport marfa atat pentru export cat si pentru import in si din tari precum Portugalia, Spania, Franta, Anglia, Belgia, Olanda, Germania, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Lituania, Letonia, Estonia, Italia, Elvetia, Austria, Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Slovenia, Croatia, Serbia, Turcia, Ucraina, Rusia, Moldova, Romania. Transporturile se executa in baza conventiilor internationale CMR / TIR

Putem oferi, in limita camioanelor disponibile, tarife de transport marfa competitive pe rute si destinatii din si catre toate judetele Romaniei: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Calarasi, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea, Vaslui, Vrancea.

Nu ezitati sa contactati DACOMA CAR in orice problema privind transportul de marfuri ADR. Ne va face placere sa va acordam intregul nostru ajutor pentru a duce la bun sfarsit toate transporturile de care aveti nevoie.